Fazolové tartaletky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

Náplň

  • Smetana na vaření 150 ml
  • Sůl dle chuti
  • Fazole červené sterilované 240 g
  • Cherry rajčátka 4 ks

 

  • Vejce 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Kukuřice sterilovaná 140 g
  • Cibulka jarní na ozdobu

Nezařazené

  • Mouka hladká 250 g
  • Vejce 1 ks

 

  • Máslo 125 g
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Hladkou mouku prosijeme do mísy, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, vejce a špetku soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut odležet v chladu.

  • 2

    Formičky na tartaletky vymažeme máslem. Těsto rozválíme na tenký plát a vykrájíme z něj kolečka, kterými vyložíme formičky na tartaletky.

  • 3

    Smetanu rozmícháme s vejcem, solí a pepřem. Fazole scedíme a vsypeme do misky. Přimícháme scezenou kukuřici a cherry rajčátka pokrájená na plátky. Zeleninovou směs rozdělíme do formiček a přelijeme ji smetanou. Tartaletky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Necháme je zchladnout a ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace