Fazolový salát s avokádem a vejci


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vejce 4 ks
  • Sůl dle chuti
  • Červená cibule 1 ks
  • Avokádo 2 ks
  • Koriandr 2 snítky
  • Chilli paprička 1 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Fazole červené sterilované 2 konzervy
  • Cherry rajčátka 200 g
  • Citron 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Vejce uvaříme ve vodě na hniličko. Zchladíme je studenou vodou, oloupeme a překrojíme napůl.

  • 2

    Fazole vyklopíme do sítka a necháme okapat nálev. Pak je vsypeme do mísy.

  • 3

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky, rajčátka opláchneme a rozkrájíme na čtvrtinky. Avokáda oloupeme, zbavíme pecky, nakrájíme podélně na plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezačala hnědnout. Lístečky koriandru otrháme od stopek a společně s chilli papričkou nasekáme.

  • 4

    K fazolím přidáme cibuli, rajčátka, avokádo, koriandr a chilli papričku. Vše zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Salát necháme vychladit. Při servírování doplníme každou porci rozkrojeným vajíčkem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace