Fíkové bezlepkové lanýžky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 24 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Fíky sušené 150 g
  • Cukr moučka 80 g
  • Mletá skořice 0.5 lžíce

 

  • Bezlepkové piškoty 100 g
  • Rum 5 lžic
  • Citronová šťáva 1 lžíce

Nezařazené

  • Čokoládová poleva 200 g
  • Čerstvé fíky

 

  • Pražené nasekané mandle

Postup

  • 1

    Fíky umeleme na masovém strojku. Přidáme nastrouhané bezlepkové piškoty, moučkový cukr, rum, skořici a citronovou šťávu. Vypracujeme pevnou hmotu.

  • 2

    Hmotu rozdělíme na 24 kousků a z každého vytvarujeme malý váleček. Válečky rozložíme na tácek posypaný moučkovým cukrem, aby se lanýžky neslepily. Uložíme je do chladničky ztuhnout.

  • 3

    Čokoládovou polevu rozpustíme na horké vodní lázni a fíkové válečky do polevy namočíme. Položíme je na pečicí papír.

  • 4

    Než poleva ztuhne, posypeme polovinu lanýžků mandlemi a zbylé ozdobíme na dílky nakrájenými čerstvými fíky. Polevu necháme ztuhnout.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace