Finská rybí polévka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Makrela 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Pažitka 1 snítka
  • Petrželka 1 snítka
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1 ks
  • Pepř mletý černý 5 kuliček
  • Filet z bílé mořské ryby 400 g
  • Citron 1 ks
  • Kopr 1 snítka
  • Cibule 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Máslo 50 g
  • Nové koření dle chuti

Postup

  • 1

    Očistěné ryby pokrájíme na větší kousky. Nasolíme je, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Bylinky svážeme k sobě. Cibuli oloupeme a necháme v celku. Mrkev, pórek a celer očistíme. Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, celer na kostičky.

  • 3

    Rybí maso vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bylinky, zeleninu, máslo a nové koření. Vše necháme zvolna vařit asi 10-15 minut, dokud nejsou ryby i zelenina měkké.

  • 4

    Z polévky vyjmeme cibuli a bylinky. Dochutíme ji solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme s žitným chlebem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace