Flank steak s hráškem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Hovězí pupek 1000 g
  • Pepř drcený barevný dle chuti
  • Smetana zakysaná 150 g
  • Hořčice dijonská 0.5 lžička
  • Máslo 50 g
  • Baby karotka 4 ks
  • Cherry rajčátka 250 g
  • Sůl dle potřeby
  • Olej rostlinný 50 ml
  • Víno bílé 50 ml
  • Hrášek mražený 100 g
  • Hráškové lusky 150 g
  • Paprika zelená 4 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 2 lžíce

Postup

  • 1

    Maso očistíme a nakrájíme na čtyři stejně velké steaky. Osolíme je, posypeme drceným pepřem a opékáme na rozpáleném oleji po každé straně asi 4 minuty. Vyjmeme je, přiklopíme a necháme na teplém místě asi 2 minuty odpočinout.

  • 2

    Do výpeku v pánvi přidáme zakysanou smetanu, bílé víno a hořčici. Vše dobře promícháme a krátce provaříme. Nakonec přidáme hrášek a máslo a prohřejeme. Steaky nakrájíme na plátky a podlijeme připravenou omáčkou s hráškem.

  • 3

    Jako přílohu podáváme grilovanou zeleninu. Všechnu zeleninu očistíme a podle potřeby nakrájíme na menší kousky. Mrkev a hrášek krátce spaříme v osolené vodě, pak ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat. Zeleninu pokapeme olivovým olejem a v troubě nebo na grilu ogrilujeme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace