Germknödel - velké plněné kynuté knedlíky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Kvasnice 20 g
  • Mléko 120 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 1 ks
  • Meruňková marmeláda 100 g

 

  • Cukr krystal 2 lžíce
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Máslo na potření

Omáčka

  • pražené lískové oříšky 60 g

 

  • Cukr krystal 100 g

Postup

  • 1

    Droždí smícháme s lžící cukru, polovinou vlažného mléka a dvěmi lžícemi mouky a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku se lžičkou soli, přidáme kvásek, vanilkový a zbylý krupicový cukr, vejce, smetanu a zbytek mléka.

  • 2

    Vypracujeme tužší těsto, které necháme na teplém místě 40 minut kynout. Po nakynutí těsto zlehka propracuje a rozdělíme na čtyři kusy.

  • 3

    Každý kousek těsta rozmáčkneme na placičku a naplníme marmeládou. Okraje těsta spojíme, aby náplň nevytékala, a knedlík zakulatíme. Necháme asi 15 minut odpočinout.

  • 4

    Do kastrůlku nalijeme vodu, vložíme pařák, na něj pečicí papír, aby se knedlík nepřichytil k pařáku. Vodu přivedeme k varu a vložíme knedlík. Přiklopíme pokličkou a pozvolna vaříme v páře 20-25 minut. Stejně připravíme i další knedlíky.

  • 5

    Mezitím připravíme karamel: do kastrůlku se silným dnem vsypeme cukr a na vařiči pozvolna utavíme do světle hnědé barvy. Pak karamel zalijeme 80 ml vroucí vody a krátce provaříme. Omáčku necháme vychladnout.

  • 6

    Po uvaření knedlíky vyndáme a propíchneme vidličkou. Povrch potřeme rozpuštěným máslem, aby knedlík neoschnul. Knedlíky podáváme teplé, polité karamelovou omáčkou a posypané praženými strouhanými oříšky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace