Grilovaná šunka s jablky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Máslo 50 g
  • Šunka od kosti 4 plátky
  • Med 2 lžíce
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cukr krupice 1 lžíce
  • Olej rostlinný 1 lžíce
  • Brandy 4 lžíce
  • Rajský protlak 1 lžička

Postup

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavime jádřince a nakrájíme na osminky. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cukr a když se rozpustí a začne zlátnout, přidáme jablka, promícháme, necháme je krátce karamelizovat a odstavíme.

  • 2

    Troubu nastavíme do režimu grilování. Šunku zprudka opečeme na oleji na pánvi, potřeme směsí medu, brandy, sójové omáčky, protlaku a pepře. Plátky přendáme na pekáček a dáme zapéct pod gril.

  • 3

    Když se šunka začne zabarvovat, otočíme jí, přidáme jablka a společně dogrilujeme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace