Grilovaní pstruzi s tvarohovým dipem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Pstruh 4 ks
  • Olej rostlinný 100 ml
  • Máslo 80 g
  • Tvaroh 200 g
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Vegeta 1 lžička
  • Sůl dle potřeby
  • Kořenící směs na ryby 2 lžíce
  • Bio citron 2 ks
  • Mléko 80 ml
  • Česnek 3 stroužky

Postup

  • 1

    Vykuchané pstruhy dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, potřeme rybím kořením, vložíme do misky a opatrně přelijeme olejem. Necháme je v chladničce asi dvě hodiny rozležet.

  • 2

    Připravíme si čtyři dostatečně velké obdélníky alobalu. Citrony omyjeme teplou vodou a nakrájíme na plátky. Do každého pstruha vložíme kousek másla, rybu položíme na alobal, obložíme plátky citronu a důkladně zabalíme. Balíčky se pstruhy položíme na rozehřátý gril a pečeme asi 30 minut. Během grilování balíčky obracíme.

  • 3

    Připravíme si dip: Tvaroh dáme do misky. Jarní cibulku očistíme a nasekáme najemno (trochu odložíme na ozdobení). Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibulku i česnek vmícháme do tvarohu, přilijeme mléko, případně dochutíme vegetou a vše důkladně promícháme.

  • 4

    Pečené pstruhy vyjmeme z alobalu a rozdělíme na talíře. Posypeme je nasekanou jarní cibulkou, obložíme plátky citronu, čerstvou zeleninou a podáváme s česnekovým dipem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace