Grilovaný sýr halloumi s tzaziky a pita chlebem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Sýr halloumi 750 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Bramborový škrob 300 g
  • Jogurt bílý 300 ml
  • Česnek 2 stroužky
  • Okurek salátový 300 g
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama dle potřeby
  • Pitta chléb 4 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Olej rostlinný 1 lžíce
  • Máta 2 lžíce

Postup

  • 1

    Nejprve připravíme tzatziky. Okurku důkladně omyjeme (případně oloupeme) a nastrouháme najemno. Dáme je do cedníku, osolíme a necháme okapat.

  • 2

    Jogurt smícháme s 1 lžící olivového oleje, utřeným česnekem, nasekanou mátou a nastrouhanou okurkou. Podle chuti dosolíme.

  • 3

    Sýr nakrájíme na plátky, lehce pokapeme olivovým olejem Vasco da Gama, opepříme a po obou stranách ogrilujeme. Pita chléb navlhčíme a rozpečeme na grilu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace