Guláš s hráškem a kapií


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 200 g
  • Sádlo 60 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Kmín 1 lžička
  • Hovězí vývar 500 ml
  • Chilli paprička zelená 2 ks
  • Sterilovaná kapie 1 ks
  • Maso hovězí 750 g
  • Sůl dle potřeby
  • Mletá paprika sladká 2 lžíce
  • Rajský protlak 1 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Hrášek sterilovaný 150 g
  • Mouka hladká 2 lžíce

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme tuk a zpěníme na něm cibuli. Přidáme maso a ze všech stran ho opečeme.

  • 2

    Pak maso posypeme mletou paprikou, osolíme ho, opepříme, přidáme kmín, rajský protlak a krátce ho orestujeme. Zalijeme ho částí vývaru a povaříme.

  • 3

    Česnek a papričky očistíme, nakrájíme nadrobno a přidáme do hrnce. Přiklopíme ho a maso zvolna dusíme dopoloměkka.

  • 4

    Pak maso vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, promícháme a pomalu orestujeme. Zalijeme ho zbylým vývarem a dodusíme doměkka. Nakonec přidáme propláchnutý hrášek a pokrájenou kapii a krátce prohřejeme. Vhodnou přílohou jsou noky či knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace