Hamburger se smaženou cibulí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Listy salátu 4 ks
  • Okurka 0.5 ks
  • Cibule 3 ks
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Mletá paprika sladká špetka
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Majonéza dle chuti
  • Rajče 2 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Maso hovězí mleté 600 g
  • Hamburgerové žemle 4 ks
  • Kečup dle chuti

Postup

  • 1

    Listy salátu opláchneme a vytřepeme z nich vodu. Rajčata s okurkou omyjeme, osušíme a společně s oloupanou červenou cibulí nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Žluté cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a poprášíme hladkou moukou promíchanou s mletou paprikou. Pak je na oleji na pánvi usmažíme dokřupava.

  • 3

    Mleté maso vložíme do mísy. Osolíme ho, opepříme a dobře propracujeme. Pak z něj vytvarujeme 4 karbanátky. Na rozehřátém oleji na pánvi je z obou stran zvolna upečeme.

  • 4

    Housky na hamburgery rozpečeme a rozkrojíme. Do každé vložíme list salátu, karbanátek a několik koleček rajčete, okurky a červené cibule. Navrch přidáme smaženou cibuli. Podáváme s kečupem a majonézou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace