Hovězí po provensálsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin 30 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Hovězí zadní 800 g
  • Bobkový list 3 ks
  • Rozmarýn 4 snítky
  • Bílé víno 500 ml
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Rajče 250 g
  • Olivy černé 100 g
  • Olej rostlinný na vymazání
  • Česnek 4 stroužky
  • Tymián 4 snítky
  • Olej olivový 50 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Červená cibule 2 ks
  • Mrkev 4 ks
  • Anglická slanina 250 g

Postup

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nasekáme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy a přidáme k němu bobkové listy a lístky tymiánu i rozmarýnu. Přilijeme olej a víno. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přikryjeme ji potravinovou fólií a dáme na noc do ledničky odležet.

  • 2

    Cibule a mrkve oloupeme, rajčata omyjeme. Olivy necháme okapat. Cibule nakrájíme na měsíčky, mrkve, rajčata a olivy na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno rozložíme polovinu masa. Na ně navrstvíme část slaniny, cibule, rajčat a mrkve. Postup ještě jednou zopakujeme.

  • 4

    Směs zalijeme marinádou. Mísu přikryjeme poklicí nebo několika vrstvami alobalu a vložíme do vyhřáté trouby. Směs pečeme při 170 °C asi 2 hodiny. Podle potřeby přiléváme vodu. Podáváme s vařenými brambory.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace