Hovězí roláda s rýžovou nádivkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 40 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Rýže bílá 150 g
  • Mrkev 1 ks
  • Salám měkký 100 g
  • Kukuřice sterilovaná 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cibule 1 ks
  • Olej rostlinný 1 na pečení
  • Sůl dle potřeby
  • Řapík celeru 100 g
  • Petrželka 1 svazek
  • Hrášek sterilovaný 2 lžíce
  • Hovězí zadní 800 g
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Nasekaná petržel 2 lžíce

Postup

  • 1

    Rýži propláchneme, uvaříme v osolené vodě, přecedíme a necháme okapat. Mrkev i řapíkatý celer očistíme a nakrájíme stejně jako salám na kostičky. Petrželku nasekáme najemno. Rýži nasypeme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu, salám, okapaný hrášek s kukuřicí a petrželku. Lehce osolíme, opepříme a promícháme.

  • 2

    Maso očistíme a rozkrojíme na plát. Naklepeme ho přes mikroténovou folii, osolíme a opepříme. Rozprostřeme na něj rýžovou náplň, svineme ho do pevné rolády a převážeme nití.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme v pekáči na rozehřátém oleji. Vložíme roládu a ze všech stran ji opečeme. Přilijeme vodu, přiklopíme a v troubě při 180 °C dusíme asi hodinu doměkka.

  • 4

    Podle potřeby roládu podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Měkkou roládu vyjmeme, výpek zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, zalijeme vodou a provaříme. Z rolády odstraníme nitě a nakrájíme ji na plátky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace