Hovězí roláda se zelnou nádivkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Zelí hlávkové 300 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Máslo 2 lžíce
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Bylinky 1 lžíce
  • Vegeta 1 lžička
  • Hovězí kýta 800 g
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 0.5 lžíce
  • Bylinky na ozdobu
  • Cibule 1 ks
  • Žampióny 150 g
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Kmín dle chuti
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Cherry rajčátka na ozdobu

Postup

  • 1

    Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli, papriku a žampiony očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky na silnější proužky, žampiony na čtvrtky. Cibuli osmahneme na másle, přidáme hlávkové zelí, papriku, žampiony a nasekané bylinky. Vše podusíme a ochutíme vegetou a kmínem.

  • 2

    Hovězí kýtu očistíme a rozkrojíme na plát. Důkladně ho naklepeme a poklademe připravenou nádivkou. Maso zavineme, převážeme provázkem a na povrchu opepříme a osolíme.

  • 3

    V pekáčku rozpálíme olej a roládu ze všech stran opečeme. Pak ji podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme při 180 °C asi 60 minut.

  • 4

    Hotovou roládu vyndáme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Mouku orestujeme, přidáme protlak a sójovou omáčku. Promícháme a podle potřeby přilijeme vodu. Omáčku necháme asi 15 minut provařit a pak ji dochutíme solí a pepřem. Hotovou roládu nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami nebo rýží. Zdobíme rajčátky a bylinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace