Hovězí steak s rajčatovým salátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Salát

  • Řapík celeru 4 stonky
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Pálivá rajčatová omáčka 1 lžička
  • Drcený černý pepř
  • Olej olivový 2 lžíce

 

  • Vodka 2 lžíce
  • Worcestrová omáčka 2 lžíce
  • Sůl
  • Různobarevná cherry rajčátka 800 g

Nezařazené

  • Hovězí roštěná 800 g
  • Rozmarýn 1 snítka

 

  • Olej olivový

Postup

  • 1

    Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Celerové řapíky očistíme a nakrájíme na kousky. Lístky celeru si necháme na ozdobu. V misce promícháme olivový olej, vodku, citronovou šťávu, worcester a pálivou rajčatovou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme rajčata s celerem a promícháme. Salát necháme v chladu odležet.

  • 2

    Maso nakrájíme na silnější steaky, potřeme je z obou stran olejem, opepříme a posypeme rozmarýnem. Necháme odpočívat asi 30 minut při pokojové teplotě.

  • 3

    Steaky připravíme na rozpáleném grilu do požadovaného stupně propečenosti. Během grilování maso otáčíme. Poté jej necháme asi 10 minut odpočinout, aby si v sobě zachovalo maximum šťávy. Steaky osolíme, nakrájíme na plátky a podáváme s rajčatovým salátem ozdobeným lístky řapíkatého celeru.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace