Hrníčková žemlovka s mandlemi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cukr třtinový 110 g
  • Mléko 500 ml
  • Zázvor mletý 1 špetka
  • Máslo na vymazání
  • Mandle sekané 60 g
  • Vejce 3 ks
  • Mletá skořice 1 špetka
  • Veka 400 g
  • Rozinky 100 g

Postup

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přimícháme mléko a skořici se zázvorem. V jiné míse vyšleháme z bílků sníh a opatrně jej vmícháme k mléčné směsi.

  • 2

    Veku nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy k mléčné směsi a necháme pečivo asi 5 minut nasáknout tekutinu.

  • 3

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Hrnky vymažeme máslem a vyložíme je vrstvou namočeného pečiva, pokračujeme vrstvou jablek a rozinek. Postup opakujeme tak, aby poslední vrstvu tvořilo pouze pečivo.

  • 4

    Povrch posypeme sekanými mandlemi a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 40 minut dozlatova. Před podáváním necháme chvíli odpočinout a podáváme teplé.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace