Hruška vařená v červeném víně s ořechovou náplní


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Nezařazené

  • Hruška 4 ks
  • Skořice celá 3 ks
  • Hřebíček 4 ks
  • Škrobová moučka 1 lžíce

 

  • Víno červené 500 ml
  • Hvězdička badyánu 4 ks
  • Cukr krupice 100 g

Náplň

  • ořechy mleté 150 g
  • Máslo 80 g
  • Rybízový džem 2 lžíce

 

  • Cukr moučka 50 g
  • Rum 2 lžíce

Postup

  • 1

    Hrušky oloupejte, překrojte na polovinu a vydlabejte jadřinec. Pokuste se zachovat stopku, vypadá to efektně při podávání.

  • 2

    Vezměte dostatečně velký hrnec, aby se do něj vešly hrušky, ale zatím je do hrnce nedávejte. Nalijte do něj červené víno, cukr a všechno koření a přiveďte k varu. Vložte hrušky a nechte 5 minut projít varem. Odstavte a překontrolujte, že jsou všechny hrušky celé potopené. Nechte odležet, ideálně do druhého dne.

  • 3

    Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Postupně do něj zašlehejte marmeládu a všechny další suroviny na náplň – cukr, vlašské ořechy a rum. Vznikne hutná a pevná hmota.

  • 4

    Za pomoci dírkované naběračky vyndejte hrušky z vinného nálevu a naplňte ořechovou směsí.

  • 5

    Víno zahustěte lžící škrobu a krátce povařte. Podle potřeby můžete dochutit cukrem a citronovou šťávou.

  • 6

    Při podávání přelijte naplněnou hrušku vinnou omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace