Hrušky na víně s chia semínky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Hruška 2000 g
  • Cukr krupice 200 g
  • Skořice celá 4 kousky
  • Chia semínka 2 lžíce
  • Víno bílé 700 ml
  • Zázvor 4 plátky
  • Hřebíček 8 ks
  • Šťáva z citronu 2

Postup

  • 1

    Hrušky oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrájíme jádřince a dužninu pokapeme citronovou šťávou. Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme cukr, plátky zázvoru, skořici a hřebíček a přivedeme k varu. Přidáme hrušky a necháme asi 3 minuty povařit.

  • 2

    Pak hrušky vyjmeme a naskládáme je do skleniček, do každé rozdělíme povařenou skořici, hřebíček a zázvor. Do vinného nálevu vmícháme chia semínka a zalijeme jím hrušky ve sklenicích.

  • 3

    Sklenice uzavřeme a postavíme je do zavařovacího hrnce. Zalijeme je vodou a zavařujeme při 80 °C asi 10 minut. Pak je vyjmeme z horké vody, otočíme na víčko a necháme vychladnout. Po vychladnutí otočíme zpět a uskladníme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace