Husí stehna s pohankou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Husí stehna 4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Řapík celeru 2 stonky
  • Hruška 2 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Zeleninový vývar 250 ml
  • Pohanka 400 g
  • Cibule 1 ks
  • Máslo 2 lžíce
  • Tymián 3 snítky
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Husí stehna opláchneme a osušíme. Pohanku propláchneme a povaříme ve slané vodě krátce do poloměkka. Mrkev, řapíkatý celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm osmahneme. Přisypeme vařenou pohanku, promícháme a krátce orestujeme. Mezitím očistíme hrušky, nakrájíme je na malé kostičky a přidáme k pohance společně s tymiánem.

  • 3

    Nakonec pohankovou směs osolíme, opepříme a nasypeme do pekáčku vymazaného olejem. Husí stehna osolíme, vložíme do pekáčku na pohanku a posypeme tymiánem.

  • 4

    Pak je podlijeme vývarem nebo vodou, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 60 minut doměkka. Poté odstraníme alobal a husí stehna dopečeme dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace