Jablečné oválky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 20 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Cukr krupice 3 lžíce
  • Šťáva z citronu 1 ks
  • Šťáva z pomeranče 1 ks

 

  • Plátková želatina 9 ks
  • Dřeň z vanilkového lusku 1 ks

Nezařazené

  • Cukr vanilkový na obalení

 

  • Sušené brusinky na ozdobu

Postup

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vložíme je do hrnce a zalijeme šťávou z pomeranče a citronu. Vsypeme cukr, přidáme vanilkovou dřeň a dusíme je doměkka.

  • 2

    Želatinu namočíme do trochy studené vody a necháme nabobtnat. Poté z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vložíme do teplé jablečné směsi. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí.

  • 3

    Připravenou hmotu naplníme do malých oválných nebo jiných formiček a necháme zchladnout a pak přes noc zatuhnout v chladničce. Nakonec jablečné oválky vyjmeme z formy a obalujeme ve vanilkovém cukru. Můžeme dozdobit sušenými brusinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace