Jablkový koláč bez vajec s jahodovým džemom




Suroviny

  • Mouka hladká 200 g
  • Sůl 1 špetka
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Jablko 750 g
  • Tuk rostlinný 125 g
  • Kukuřičný škrob 3 lžíce
  • Prášek do pečiva 2 lžičky
  • Cukr moučka 125 g
  • Voda 1 lžíce
  • Citronová kůra 1 dle chuti
  • Extra Jam meruňkový Hamé 2 lžíce
  • Mléko sojové 5 lžic

Postup

  • 1

    Všetko okrem jabĺk, džemu a vody spolu zmiešame (najlepšie šľahačom, pričom najprv zmiešame tekuté ingrediencie, a potom postupne zašľaháme preosiatu múku a kypriaci prášok).

    Tekuté cesto nalejeme do okrúhlej formy vymastenej tukom/olejom.

    Jablká olúpeme, nakrájame na štvrťky, zbavíme ich jadier, a ich povrch narezneme na niekoľkých miestach. Vložíme ich na povrch cesta, tak aby z cesta mierne trčali.

    Pečieme asi 30-40 min alebo kým nie je hotový (môžme použiť špáradlo) na 175-200 °C.

    Povrch upečeného ešte teplého koláča natrieme džemom, ktorý sme predtým prevarili s lyžicou vody.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace