Jahelné šišky se špenátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Jáhly 250 g
  • Kukuřičný škrob 150 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Šunka prosciutto crudo 200 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Kukuřičná mouka 4 lžíce
  • Červená cibule 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Špenátové listy 100 g

Postup

  • 1

    Jáhly propláchneme ve studené vodě a vložíme je do hrnce. Přilijeme asi 500 ml vody a přivedeme ji k varu. Jáhly osolíme a vaříme je asi 20 minut doměkka. Pak je necháme vychladnout.

  • 2

    Přendáme je do misky a promícháme s kukuřičnou moukou a škrobem. Vypracujeme tužší těsto, ze kterého tvarujeme úzké šišky (pokud je těsto příliš suché, přidáme trochu vody).

  • 3

    Jahelné šišky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je asi 3-4 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Vyjmeme je z hrnce a uchováme v teple.

  • 4

    Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na proužky a česnek na plátky. Osmahneme je v pánvi na lžíci oleje dozlatova. Pak přidáme jahelné šišky, sůl a pepř a společně ještě chvíli restujeme. Nakonec přidáme nakrájenou šunku a omyté listy špenátu a prohřejeme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace