Jahelník s meruňkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Jáhly 200 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Rozinky 50 g
  • Vejce 3 ks
  • Citronová kůra 1 ks
  • Meruňky 300 g
  • Meduňka na ozdobu
  • Máslo na vymazání
  • Cukr krupice 160 g
  • Sůl dle potřeby
  • Tvaroh měkký 250 g
  • Cukr vanilkový 2 sáčky
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Mletá skořice 2 lžičky
  • Mléko 750 ml

Postup

  • 1

    Jáhly spaříme horkou vodou a pak propláchneme ve studené. Necháme je okapat, vsypeme je do hrnce a zalijeme mlékem. Přisypeme 100 g cukru krupice, přidáme máslo, špetku soli a na mírném ohni vaříme doměkka. Pak vmícháme rozinky.

  • 2

    Tvaroh vyšleháme s 1 vejcem, sáčkem vanilkového cukru, 60 g krupicového cukru a citronovou kůrou. V jiné misce promícháme smetanu se 2 vejci a vanilkovým cukrem. Meruňky omyjeme a vypeckujeme.

  • 3

    Zapékací formu vymažeme máslem. Na dno rozetřeme polovinu jahel, posypeme je skořicí a zalijeme polovinou smetanové směsi. Pak je potřeme ochuceným tvarohem, poklademe meruňkami a navršíme zbytek jahel, které opět přelijeme smetanou a posypeme skořicí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Před dopečením poklademe jahelník plátky meruněk a čerstvou meduňkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace