Jáhlový nákyp s brokolicí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Jáhly 250 g
  • Brokolice 500 g
  • Máslo 60 g
  • Šunka 150 g
  • Strouhanka na vymazání
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 4 ks
  • Sýr gouda 200 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Máslo na vymazání

Postup

  • 1

    Jáhly propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je vsypeme do osolené vroucí vody (380 ml) a přiklopíme. Bez míchání je na velmi mírném ohni uvaříme doměkka. Odklopíme je a necháme vypářit.

  • 2

    Brokolici očistíme a rozebereme na drobné růžičky. Košťál nakrájíme na malé kousky. Vše vsypeme do osolené vroucí vody a jen krátce povaříme. Brokolici scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Z vaječných bílků a špetky soli připravíme pevný sníh. Sýr nastrouháme, šunku nakrájíme na malé kostičky. Změklé máslo utřeme se žloutky do pěny. Vmícháme jáhly, brokolici, šunku a polovinu sýra. Směs dochutíme solí a pepřem a zlehka do ní zabalíme sníh.

  • 4

    Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rozprostřeme do ní jáhlovou směs a vložíme ji do předehřáté trouby. Směs pečeme při 180 °C asi 20 minut. Nákyp vyjmeme z trouby a posypeme zbylým sýrem. Asi na 10 minut ho vrátíme do trouby. Pečeme ho, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace