Jahodové srdíčko


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 75 g
  • Kakao 1 lžíce
  • Vejce 3 ks
  • Jahodový džem 1 ks
  • Cukr moučka 75 g
  • Máslo 40 g
  • Kompot jahodový 1 ks
  • Smetana ke šlehání 1 ks

Postup

  • 1

    Do misky, kterou můžete dát do vodní lázně, dejte 3 vejce a cukr. V horké vodní lázni šlehejte metlama, dokud se nevytvoří krásně bohatá pěna. (nabyde to opravdu hodně, vytrvejte min. 5 minut) Poté přes síto prosijte mouku, kakao a přilijte rozpuštěné máslo. Opatrně vše promíchejte a nalijte do formy srdce (nebo i jiné, samozřejmě) - formu je nejlepší po stranách vymastit a na dno dát pečící papír.

    Pečte na 180 stupňů asi 20 minut. Po upečení vyjměte korpus z formy a nechte zcela vychladnout.

    Po vychladnutí si ušlehejte šlehačku nejlépe se ztužovačem a rozkrojte korpus v polovině. Spodní polovinu pomažte džemem, na to namažte půlku šlehačky a na šlehačku rozložte jahody (pokud jsou větší, tak je rozkrájejte). Přikryjte to druhou půlkou korpusu, na ní dejte zbylou šlehačku a nazdobte jahodama dle libosti.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace