Jahodový řezíky




Suroviny

  • Mouka polohrubá 200 g
  • Cukr moučka 1 dle chuti
  • Vejce 6 ks
  • Jahody 1 dle chuti
  • Smetana zakysaná 1 ks
  • Cukr krupice 200 g
  • Máslo 125 g
  • Jahodový džem 100 g
  • Želatina 2 ks
  • Tvaroh měkký 250 g

Postup

  • 1

    Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Potom postupně přimícháváme polohrubou mouku. Vzniklé těsto nalijeme na plech.Pečeme asi 20 minut na 175 stupňů. Upečený korpus necháme vychladnout.

    Zatím si připravíme krém. Kostku tvarohu vyšleháme s máslem, pak ručně vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osladíme moučkovým cukrem.

    Na vychladlý piškot natřeme krém, poklademe plátky jahod. Namažeme jahodový džemík. A na závěr přelijeme mírně zchladlou želatinou, kterou připravíme podle návodu na sáčku.

    Želatinové jahodové řezy necháme v lednici ztuhnout a vychladit.

    Je to ohromná žranice!


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace