Jehněčí kotletky Champvallon


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Jehněčí kotlety 8 ks
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Brambory 800 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Bujon 500 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cibule 3 ks
  • Tymián dle chuti
  • Sušený česnek dle chuti

Postup

  • 1

    Jehněčí kotletky mírně naklepeme, osolíme a posypeme nahrubo drceným pepřem. V pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm kotlety z obou stran. Opečené kotlety vyndáme.

  • 2

    Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Obojí osolíme, vsypeme na pánev a orestujeme.

  • 3

    Do máslem vymazaného pekáčku rozložíme polovinu směsi brambor s cibulí, posypeme česnekem a tymiánem. Na tuto vrstvu rozložíme kotletky a obložíme je zbývajícími bramborami s cibulí. Povrch opět posypeme česnekem a tymiánem. Vše zalijeme bujonem a pečeme pod pokličkou při 180 °C asi 40 minut. Pak pokličku odkryjeme a kotlety dopečeme dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace