Jitrnicová polévka s kroupami a zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Sůl dle potřeby
  • Majoránka dle chuti
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Řapík celeru 2 ks
  • Ječné kroupy 100 g
  • Vepřová plec 500 g
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 3 kuličky
  • Česnek 3 stroužky
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Černý pepř celý 6 kuliček
  • Jitrnice 1 ks

Postup

  • 1

    Plec očistíme a vložíme do hrnce s osolenou studenou vodou. Přidáme překrojenou oloupanou cibuli, celý pepř, nové koření a bobkové listy. Maso zvolna vaříme, dokud není zcela měkké.

  • 2

    Kroupy propereme a v osolené vodě uvaříme na skus. Scedíme je a necháme okapat. Měkké maso vyjmeme z vývaru (servírujeme ho např. nakrájené na plátky, s křenem, hořčicí a čerstvým chlebem). Vývar přecedíme a znovu přivedeme k varu.

  • 3

    Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Z jitrnic vymačkáme prejt. Vše vsypeme do vroucího vývaru a několik minut povaříme.

  • 4

    Do polévky přidáme kroupy a dochutíme ji prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace