Kačka na šarišský způsob


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kachna 1 ks
  • Kmín drcený dle chuti
  • Sádlo 1 lžíce
  • Zelí kysané 500 g
  • Cukr moučka dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Slepičí vývar 500 ml
  • Víno bílé 200 ml
  • Anglická slanina 100 g

Postup

  • 1

    Kachnu dobře omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme. Jednotlivé porce osolíme a posypeme drceným kmínem.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm krátce orestujeme. Přidáme porce kachny a opečeme je dozlatova. Podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme doměkka.

  • 3

    Kysané zelí překrájíme. Jablko omyjeme, odstraníme jádřinec a dužinu nakrájíme na kostky. Zelí a jablko smícháme, přidáme ke kachně, podlijeme vínem, dochutíme solí a cukrem. Vše dusíme dalších 15 minut.

  • 4

    Slaninu krátce opečeme na pánvi bez tuku. Porce kachny obložíme plátky slaniny a podáváme s vařenými bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace