Kančí závitky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kančí krkovice 800 g
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 2 ks
  • Plochá petrželka snítka
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Sterilované žampiony 200 g
  • Tymián snítka
  • Sůl dle potřeby
  • Anglická slanina 100 g
  • Cibule 2 ks
  • Masový vývar 250 ml

Postup

  • 1

    Krkovici nakrájíme na osm plátky po 100 gramech. Naložené zampiony a okurky nasekáme najemno, stejně jako tymián a petrželku. Houby s okurkami a bylinkami dáme do misky. Opepříme, trochu osolíme a promícháme.

  • 2

    Plátky krkovice naklepeme a překryjeme je plátky slaniny. Navrch na ně rozdělíme náplň a maso zarolujeme. Závitky upevníme párátkem nebo převážeme provázkem.

  • 3

    Závitky opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Pak je vyndáme a do výpeku vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, zaprášíme ji moukou a orestujeme. Do základu omáčky přilijeme vývar a metličkou důkladně rozšleháme.

  • 4

    Vložíme zpět opečené závitky a necháme pomalu dusit asi 30 minut doměkka. Pak závitky vyndáme a uchováváme v teple. Omáčku přecedíme přes jemné síto a dochutíme solí a pepřem. Hotové závitky podáváme s omáčkou a se šťouchanými bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace