Kapustové řízečky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kapusta růžičková 1 ks
  • Petrželka 1 svazek
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hladká 6 lžic
  • Strouhanka na obalení
  • Rajský protlak 4 lžíce
  • Rajče 2 ks
  • Česnek 4 stroužky
  • Olej rostlinný na smažení
  • Mléko 4 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Brambory 700 g
  • Cibule 1 ks
  • Máslo 1 lžíce

Postup

  • 1

    Oprané kapustové listy vaříme asi 10 minut. Potom slijeme vodu a listy necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    List kapusty posypeme nakrájenou petrželkou, plátky česneku a přikryjeme druhým listem. Postup zopakujeme a všechny tři listy svineme do ruličky a spíchneme párátkem.

  • 3

    Z vejce, mléka, hladké mouky a špetky soli připravíme těstíčko, ve kterém kapustové závitky namočíme. Poté je obalíme ve strouhance a usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Vhodnou přílohou je ochucená bramborová kaše.

  • 4

    Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, rozmačkáme je a přidáme cibulku orestovanou na másle s protlakem. Nakonec do kaše přimícháme pokrájenou dužinu z rajčat.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace