Kedlubnová polévka s bylinkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kedlubna 2 ks
  • Máslo 1 lžíce
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Smetana na šlehání 100 ml
  • Libeček dle chuti
  • Petržel kadeřavá/kudrnka dle chuti
  • Drcený černý pepř dle chuti
  • Cibule 2 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Ocet vinný bílý 2 lžíce
  • Tymián dle chuti
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Kedlubny a cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo s olivovým olejem a zeleninu na mírném plameni opékáme asi 7 minut. Osmahnutou směs zalijeme vroucím vývarem a zhruba 10 minut povaříme.

  • 2

    V misce pomocí metličky rozmícháme mouku se smetanou. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme ocet, zahustíme rozmíchanou smetanou s moukou a ještě asi 10 minut provaříme.

  • 3

    Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme s chlebovými krutóny.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace