Kedlubnový salát s ořechy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Salát

  • Kedlubna 2 ks
  • Římský salát 4 listy
  • Vlašské ořechy 50 g

 

  • Mrkev 1 ks
  • Ředkvičky 1 svazek
  • Máslo 1 lžíce

Dresink

  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 4 lžíce
  • Citronová šťáva 3 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti

 

  • Sůl dle potřeby
  • Petržel hladkolistá hrst

Postup

  • 1

    Kedlubny oloupeme a nakrájíme na dlouhé nudličky. Jablka omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme je jádřinců. Pak jablka nakrájíme na plátky.

  • 2

    Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Listy salátu omyjeme a natrháme na kousky. Ředkvičky omyjeme a pokrájíme na slabé plátky.

  • 3

    Ořechy nakrájíme nahrubo a osmahneme je v pánvi na másle. V misce promícháme olej s citronovou šťávou, nadrobno nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Pokrájenou zeleninu a jablka přendáme do mísy, zlehka promícháme a zalijeme dresinkem. Salát rozdělíme do misek a posypeme ořechy.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace