Kokosové tiramisu - pikniková dobrota do skla


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Klasický italský dezert získá nový rozměr díky kokosovému mléku. Vyhrajte si s přípravou na piknik a udělejte pro každého vlastní porci do malých zavařovaček.

Suroviny

  • Mléko 250 ml
  • Kokosové mléko 200 ml
  • Pudink smetanový 1 balení
  • Sušenky BeBe Dobré ráno kakaové 1 balení
  • Kokos strouhaný na posypání
  • Šlehačka 250 ml
  • Kondenzované mléko 200 ml
  • Žloutek 1 ks
  • Ananasový kompot Hamé 1 ks
  • Kakao na posypání

Postup

  • 1

    Mléko, šlehačku, kokosové i kondenzované mléko nalijte do hrnce a ve směsi pečlivě rozmíchejte pudinkový prášek. Pak postavte hrnec na plotnu a za neustálého promíchávání začněte pomalu zahřívat. Stačí střední teplota, v této fázi hlavně nesmíte krém připálit. Až začne z hrnce stoupat pára, snižte teplotu na minimum a dalších 30 minut míchejte a prohřívejte, dokud směs nezačne trochu tuhnout.

  • 2

    Trochu krému odeberte stranou do misky a vyšlehejte se žloutkem. Vraťte zpátky do hrnce, promíchejte a odstavte ze sporáku. Hotový krém nechte vychladnout. Nezapomeňte ho občas promíchat, aby se na povrchu neudělal škraloup.

  • 3

    Slijte ananas a nechte v cedníku okapat.

  • 4

    Do každé sklenice nebo poháru nalámejte sušenky a vrstvěte krém, ananas a další sušenky. Jako poslední vrstvu dejte krém a posypejte kokosem a kakaem.

  • 5

    TIP! Sušenkovou vrstvu pokapejte kokosovým likérem, například batida de coco. Místo kupovaných sušenek použijte domácí piškot nebo zbytek libovolné buchty.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace