Koláč s ricottou a pórkem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 12 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Máslo 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Sůl dle chuti
  • Chřest 100 g
  • Rajče 4 ks
  • Sýr ricotta 200 g
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Tymián 1 snítka
  • Mouka hladká 380 g
  • Voda 100 ml
  • Brambory 2 ks
  • Pórek 0.5 ks
  • Smetana 200 ml
  • Vejce 2 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    V míse smícháme změklé máslo, hladkou mouku, vejce, vodu a trochu soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut v chladu odležet.

  • 2

    Brambory a chřest očistíme, nakrájíme, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Pórek a rajčátka očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  • 3

    Těsto rozválíme na kulatý plát, který vložíme do koláčové formy. Dno těsta propícháme vidličkou a okraje přitiskneme ke stěnám formy. Připravenou zeleninu rozložíme na těsto ve formě.

  • 4

    Smetanu smícháme s ricottu, vejcem a olivovým olejem. Metlou důkladně promícháme a dochutíme solí, pepřem a čerstvě nasekaným tymiánem. Směsí zalijeme zeleninu v koláčové formě a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace