Kořeněné kuřecí paličky s rajtou (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kuřecí paličky 12 ks
  • Olej slunečnicový 3 lžíce
  • Pepř mletý černý 0.5 lžička
  • Chilli paprička 2 ks
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžička
  • Kurkuma 1.5 lžičky
  • Drůbeží vývar na podlití
  • Cibule 1 ks
  • Máta 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Římský kmín 4 lžíce
  • Zelené tobolky kardamomu 4 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Koriandr mletý 1 lžíce
  • Máslo 20 g
  • Okurek salátový 2 ks
  • Jogurt bílý řecký 250 g
  • Římský kmín mletý 1 špetka

Postup

  • 1

    Kuřecí paličky očistíme, nasolíme a necháme asi 30 minut odležet. Polovinu římského kmínu opražíme nasucho na pánvi.

  • 2

    V jiné pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme zbylý kmín s pepřem a kardamomem. Přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku, prolisovaný česnek a zázvor. Nakonec vmícháme koriandr a kurkumu.

  • 3

    Kuřecí paličky rozložíme do pekáčku a potřeme je kořeněnou směsí z pánve. Posypeme je opraženým kmínem, přidáme k nim máslo a podlijeme je trochou vývaru. V troubě předehřáté na 180 °C je upečeme doměkka.

  • 4

    Okurky oloupeme, podélně rozřízneme a vydlabeme z nich semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme 15 minut stát. Pak ji propláchneme vodou a necháme okapat. V misce promícháme okurky s nadrobno nasekanou cibulí, jogurtem a mátou. Směs dochutíme solí, pepřem a kmínem. Rajtu necháme vychladit.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace