Kořeněné tofu se zázvorem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 80 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 100 ml
  • Olej olivový 100 ml
  • Cherry rajčátka 200 g
  • Zázvorový sirup 50 ml
  • Česnek 6 stroužků
  • Kurkuma 1.5 lžičky
  • Bílé víno 300 ml
  • Tofu 800 g
  • Brokolice 250 g

Postup

  • 1

    Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme do misky. Chilli papričku očistíme, nasekáme najemno a přidáme k zázvoru.

  • 2

    Přisypeme kurkumu, přidáme zázvorový sirup, sójovou omáčku a zalijeme vínem. Vše promícháme a nakonec přidáme olivový olej.

  • 3

    Tofu nakrájíme na stejně velké plátky a vložíme je do marinády. Necháme v chladu marinovat alespoň 8 hodin, nejlépe ale do druhého dne.

  • 4

    Marinované tofu naskládáme do pekáčku nebo zapékací formy a přelijeme zbylou marinádou. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Pak přidáme rajčátka a spařenou na růžičky rozebranou brokolici. Pečeme ještě 10 minut. Podáváme s bílým pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace