Králík se zeleninou a bramborami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

Nezařazené

  • Olej olivový 1
  • Voda 2 hrnky
  • Nové koření 1
  • Brambory 4 ks
  • Česnek 1
  • Petržel 1

 

  • Sůl 1 dle chuti
  • Bobkový list 1
  • Maso králičí 1
  • Cibule 2 ks
  • Dýně hokkaido 1 ks

Maso

  • Tymián 1 dle potřeby

 

Postup

  • 1

    Dvě králičí stehna omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme, posypeme nakrájeným česnekem, zalijeme olejem a necháme alespoň dvě hodiny marinovat (ideálně přes noc).

  • 2

    Do pekáče nebo zapékací mísy nalijeme dvě lžíce oleje, poklademe plátky cibule, kolečky petržele a položíme marinovaná králičí stehna. Mezi maso klademe na plátky nakrájené dýně hokkaidó a na plátky nakrájené brambory. Jednotlivé vrstvy průběžně lehce osolíme a přidáme 3 lístky bobkového listu a pár kuliček nového koření.

  • 3

    Pekáč nebo mísu přikryjeme a dáme péct do trouby na 180 stupňů. Po 10 minutách podlijeme 1-2 šálky vody a pečeme asi hodinu a půl. V případě potřeby v průběhu pečení podlijeme. 10 minut před koncem přidáme bylinky na provonění. Po vytažení z trouby servírujeme na talíř stehno obložené zeleninou a přidáme plátky brambor.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace