Křehké plněné bonbony


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 20 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Piškoty 100 g
  • Jemně mleté oříšky 100 g
  • Žloutek 1
  • Chlazené nebo mražené filo těsto 1 balení
  • Najemno nastrouhá čokoláda 20 g
  • Cukr moučka 100 g
  • Vaječný likér 10 ml
  • Máslo 150 g

Postup

  • 1

    Piškoty v robotu rozdrtíme najemno a drť prosijeme přes cedník. Smícháme ji s nastrouhanou čokoládou, mletými oříšky a cukrem. Pak přidáme žloutek a vaječný koňak a propracujeme na hustou hmotu.

  • 2

    Pláty filo těsta nakrájíme na asi 40 obdélníků cca 10x15 cm a zakryjeme je vlhkou utěrkou. Rozpustíme máslo. Vždy jeden díl těsta potřeme máslem, na něj položíme druhý a opět ho potřeme máslem. Do středu dáme lžičku náplně a zabalíme do tvaru bonbonu.

  • 3

    Naplněné bonbony rozložíme na tácek a dáme na chvilku do mrazáku. Troubu zahřejeme na 220 °C. Bonbony přendáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 4 minuty dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace