Křehký linecký koláč s marmeládou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 220 g
  • Cukr moučka 50 g
  • Žloutek 1 ks
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Prášek do pečiva 0.5 lžička
  • Máslo 200 g
  • Kokos 100 g
  • Džem 1 dle potřeby

Postup

  • 1

    Kokos umeleme.

    Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme nakrájený tuk, žloutek, citronovou kůru a kokos. Zpracujeme těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut v chladu uležet. Třetinu těsta oddělíme, zbytek rozvlálíme na kulatou placku a přendáme ji do vymazané formy. Vytvarujeme nízký okraj.

    Těsto potřeme džemem.

    Ze zbylého těsta vyválíme tenké válečky a naskládáme na koláč do tvaru mřížky.

    Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova (160°C, 40 minut).


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace