Krkonošský toč se zelím a škvarky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 1000 g
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 4 stroužky
  • Majoránka 1 lžička
  • Strouhanka 8 lžic
  • Mléko 400 ml
  • Škvarky 200 g
  • Zelí kysané 500 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sádlo na vymazání

Postup

  • 1

    Brambory oškrábeme, opláchneme ve studené vodě, nastrouháme najemno a necháme okapat. Pak je přendáme do větší mísy, zalijeme horkým mlékem a přidáme nadrobno usekané škvarky (asi 2 lžíce odložíme stranou), utřený česnek, sůl, mletý pepř a majoránku. Důkladně promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 2

    Pekáč s vyšším okrajem vymažeme sádlem a vysypeme zbylou strouhankou. Nalijeme na něj bramborové těsto, povrch uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut dozlatova.

  • 3

    Horkou placku stočíme jako závin, nakrájíme a posypeme zbylými nasekanými škvarky. Podáváme k němu kysané zelí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace