Krupicový pudink s meruňkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mléko 500 ml
  • Máslo 20 g
  • Cukr krupice 100 g
  • Smetana na šlehání 150 ml
  • Meduňka na ozdobu
  • Sůl špetka
  • Žloutek 2 ks
  • Meruňky 200 g
  • Čokoláda hořká 80 g
  • Dětská krupička 80 g

Postup

  • 1

    Mléko se špetkou soli přivedeme k varu. Přisypeme cukr a krupičku. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Odstavíme ji a ihned do ní vmícháme žloutky a máslo.

  • 2

    Meruňky očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky - několik si jich dáme stranou na ozdobení a zbylé vmícháme do mírně vychladlé kaše. Rozdělíme ji do misek a necháme v chladu ztuhnout.

  • 3

    Asi 50 ml smetany přivedeme k varu. Odstavíme ji a za stálého míchání v ní rozpustíme čokoládu. Zbylou smetanu vyšleháme dotuha a pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou ji nastříkáme na povrch vychladlého pudinku. Přelijeme ho čokoládovou omáčkou, dozdobíme zbylými meruňkami a případně bylinkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace