Krůtí salát s ořechy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Krůtí prsa 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Rýže bílá 200 g
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Ocet vinný bílý 2 lžíce
  • Cukr moučka 0.5 lžička
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Fazolové lusky 200 g
  • Vývar 400 ml
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Šalvěj 1 snítka
  • Pomerančová šťáva 1 lžíce

Postup

  • 1

    Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na plátky a zvolna opečeme na dvou lžících oleje na mírném ohni. Pak je necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky. Mezitím spaříme fazolky ve vroucí osolené vodě, přecedíme a necháme okapat.

  • 2

    Rýži propláchneme a uvaříme ve vývaru nebo v osolené vodě doměkka. Přendáme ji do mísy, přidáme nakrájené krůtí maso, okapané fazolky, vlašské ořechy, na kostičky nakrájenou papriku, jarní cibulku, šalvěj a vše promícháme.

  • 3

    V misce metličkou rozšleháme ocet, pomerančovou šťávu, cukr, sůl, pepř a postupně přilijeme zbylý olej. Dresinkem přelijeme krůtí salát s ořechy a podáváme ho s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace