Kukuřičná polévka s čerstvými rajčaty a bazalkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Optimistická žlutá barva a vydatná chuť dělají z této polévky ideální jídlo pro dny, kdy létu začínají ubývat síly a podzim se definitivně ujímá vlády. Ještě si trochu připomeňte slunečné dny a přidejte polévky nasekaná rajčata. Pokud máte rádi ostré, sáhněte po čili, které do chuti polévky skvěle zapadne. Ostatně naše kukuřičná polévka nezapře mexickou inspiraci.

Suroviny

  • Máslo 70 g
  • Nasekaný tymián 2 lžíce
  • Rajčata masitá 3 ks
  • Bazalka 1 hrst
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cibule 2 ks
  • Kukuřice lahůdková Znojmia 3 plechovky
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Sůl 1 lžička

Postup

  • 1

    V hrnci rozpusťte máslo a začněte opékat cibuli. Přidejte tymián, sůl a pepř a restujte zhruba 5 minut, až cibule začne sklovatět. Pak přidejte scezenou kukuřici, zalijte litrem vody a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu a nechte ještě dalších 5 minut bublat.

  • 2

    Hotovou polévku postupně rozmixujte. I když použijete tyčový mixér, vyplatí se postupovat po jednotlivých dávkách. Rozmixovanou polévku vraťte zpátky do hrnce a nechte ještě jednou projít varem.

  • 3

    Rajčata nakrájejte na hrubší kostky a promíchejte s olivovým olejem a nasekanou čerstvou bazalkou. Na každou porci polévky dejte jednu lžíci rajčat a podávejte.

  • 4

    TIP! Aby byla polévka hladká – pokud chcete mít hladký krém, přeceďte rozmixovanou polévku přes hrubší cedník. Aby byla hustá – použijte menší množství vody při vaření. Rozmixovanou polévku vždycky můžete podle potřeby naředit. Aby byla pikantní a autentická – hotovou polévku posypejte nasekanou chilli papričkou a podávejte s nachos. Nalámanými kousky nachos můžete polévku i posypat.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace