Kukuřičný krém s kozím sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Máslo 2 lžíce
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Čerstvý kozí sýr 100 g
  • Olej olivový
  • Kukuřice mražená sladká 500 g
  • Sůl dle potřeby
  • Vývar z kukuřice a brambor 750 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Pažitka 1 snítka

Postup

  • 1

    Bramboru očistíme, nakrájíme na kousky a spolu s kukuřicí ji vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Poté scedíme a vývar ponecháme stranou.

  • 2

    Cibuli nasekáme nadrobno a zesklovatíme ji na rozpuštěném másle. Vmícháme kukuřici a nakrájený brambor a krátce orestujeme. Směs zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Pak polévku odstavíme a rozmixujeme. Nechceme-li v ní mít jemné slupky z kukuřice, přecedíme ji.

  • 3

    Rozmixovanou polévku zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Z kozího sýra vytvarujeme pomocí lžíce noky, které servírujeme v polévce spolu s nasekanou pažitkou. Jednotlivé porce ještě zakápneme olivovým olejem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace