Kuře cacciatore (po myslivecku)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká na obalení
  • Bílé víno 200 ml
  • Zeleninový vývar 200 ml
  • Bazalka hrst
  • Česnek 3 stroužky
  • Kuřecí stehna 4 ks
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Olej olivový dle potřeby
  • Rajčata konzervovaná krájená 400 g
  • Kapary 3 lžíce
  • Oregano sušené 2 lžičky

Postup

  • 1

    Cibuli s česnekem oloupeme, papriku očistíme. Vše nakrájíme na drobné kostičky. Kuřecí stehna opláchneme a osušíme. Pak je osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku setřeseme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a stehna na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme je a ve výpeku orestujeme pokrájenou zeleninu. Podlijeme ji vínem a mícháme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.

  • 3

    Do pánve přilijeme sekaná rajčata a vývar. Přidáme kapary, oregano a trochu soli s pepřem.

  • 4

    Opečená stehna vrátíme do pánve. Přiklopíme je a necháme dusit asi 40 minut. Dle potřeby přiléváme vodu. Nakonec do omáčky vmícháme nasekané lístečky bazalky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace