Kuře na oříšcích kešu (Thajsko)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kuřecí prsa 500 g
  • Sherry suché 3 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Zázvor čerstvý 1 kousek
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Drůbeží vývar 150 ml
  • Mrkev 2 ks
  • Nať z jarních cibulek 5 ks
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 5 lžic
  • Česnek 2 stroužky
  • Chilli paprička 1 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Kešu ořechy 100 g
  • Solamyl 2 lžičky
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Sójová omáčka Vasco da Gama dle chuti

Postup

  • 1

    Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Pak je naložíme do směsi sójové omáčky a sherry a hodinu necháme marinovat.

  • 2

    Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Zázvor oloupeme, chilli papričku očistíme. Vše nakrájíme nadrobno. Papriku s mrkví očistíme. Papriku nakrájíme na jemné proužky, mrkev na tenká kolečka.

  • 3

    V pánvi na oleji zprudka orestujeme maso (bez marinády). Vyjmeme ho a ve výpeku osmahneme cibuli s česnekem, chilli papričkou a zázvorem. Pak vmícháme papriku, mrkev a oříšky.

  • 4

    Do pánve vrátíme maso, přilijeme marinádu a vše společně prohřejeme. Nakonec přilijeme vývar, ve kterém jsme rozmíchali škrob, a přisypeme pokrájenou nať z cibulek. Směs dochutíme sójovou omáčkou a bílý pepřem a odstavíme. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace