Kuřecí nudličky s lilkem (Čína)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Lilek 2 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Chilli paprička zelená 1 ks
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Rajský protlak 1 lžíce
  • Maizena 1 lžička
  • Bylinky na ozdobu
  • Sůl dle potřeby
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Kuřecí prsa 400 ml
  • Drůbeží vývar 250 ml
  • Cukr krystal 1 lžička
  • Sezamová semínka 2 lžíce
  • Mrkev na ozdobu

Postup

  • 1

    Lilky očistíme, opláchneme, osušíme, podélně rozkrájíme na čtvrtiny a potom na plátky. Osolíme je, promícháme a necháme stát asi 20 minut. Poté lilky propláchneme studenou vodou a osušíme je.

  • 2

    Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Cibulky a chilli papričku očistíme. Cibulky nasekáme nahrubo, papričku najemno. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a zprudka v něm opečeme plátky lilku. Když začnou zlátnout, přidáme cibulku, česnek a chilli. Vše společně orestujeme a vyjmeme z pánve.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme zbylý olej a zprudka na něm opečeme maso. Pak je mírně osolíme a přidáme vývar smíchaný s protlakem, cukrem a maizenou. Směs mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme orestovanou zeleninu. Vše prohřejeme a dosolíme. Směs rozdělíme na talíře, ozdobíme nasucho opraženým sezamem, bylinkou a okrasně vykrojeným plátkem mrkve. Podáváme se smaženými rýžovými nudlemi.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace