Kuřecí nudlová polévka s houbami shitake


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Shiitake 4 ks
  • Kuřecí prsa 400 g
  • Sójová omáčká šóju 4 lžičky
  • Sůl dle potřeby
  • Pažitka svazek
  • Mrkev 2 ks
  • Nudle tenké pšeničné 400 g

Postup

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, vložíme do hrnce s teplou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. V druhém hrnci zavaříme vodu, osolíme ji a uvaříme v ní nudle doměkka.

  • 2

    Mrkev oloupeme, omyjeme a vykrajovátkem ji můžeme vyřezat tak, aby po nakrájení na plátky měla tvar kytičky. Nakrájenou mrkev uvaříme v procezeném vývaru z masa doměkka. Vývar dochutíme solí a sojovou omáčkou. Čerstvé houby opečeme krátce na oleji (asi jednu minutu po každé straně).

  • 3

    Nudle ohřejeme, rozdělíme je do větších misek, zalijeme horkým vývarem s mrkví a přidáme na plátky nakrájená kuřecí prsíčka. Před podáváním ozdobíme pažitkou a na oleji opečenou houbou shitake. Japonské houby můžeme nahradit i sušenými černými houbami (kozáky, křemenáče) z vlastního sběru. Musíme je však nejprve na hodinu namočit a pak podusit na lžíci másla.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace