Kuřecí tacos


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Mexičané milují placky plněné na všechny možné způsoby. Každý tvar má jiné jméno, ale uvnitř je vždycky maso, mexické fazole a čerstvá zelenina. Pikantnost si naordinujte podle chuti a nebojte se experimentovat!

Suroviny

  • Taco 4 ks
  • Fazole červené 1 plechovka
  • Šalotka 1 ks
  • Smetana zakysaná 200 ml
  • Čerstvá zelenina dle chuti
  • Pálivé papričky jalapeňos dle chuti
  • Pepř dle chuti
  • Kuřecí maso ve vlastní šťávě 1 balení
  • Vývar 100 ml
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Sýr čedar 100 g
  • Lístky koriandru dle chuti
  • Sůl dle chuti
  • Chilli koření dle chuti

Postup

  • 1

    Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidejte okapané fazole a zalijte vývarem. Zmírněte oheň a nechte krátce povařit, jen aby se fazole prohřály.

  • 2

    Zamíchejte lžíci nastrouhaného čedaru a pak fazole částečně rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Má vzniknout velmi hrubá a zrnitá kaše. Osolte, opepřete a podle chuti přidejte chilli. Nechte směs trochu zchladnout a pusťte se do dalších příprav.

  • 3

    Kuřecí maso rozdělte po vláknech a ohřejte ho ve vlastní šťávě. Čerstvou zeleninu nakrájejte.

  • 4

    Do tacos vrstvěte nejdřív kuřecí maso, pak fazolovou směs a nakonec dejte zeleninu. Servírujte se zakysanou smetanou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace